Kulinarne cuda w ZSP 4
Zwycięstwo w kulinarnej rywalizacji odniosła gnieźnieńska drużyna z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4, która najlepiej przyrządziła konkursową potrawę - indyka na spaghetti warzywnym z puree ziemniaczanym i sosem.
Laureatom i wszystkim zawodnikom biorącym udział w zmaganiach pogratulowali Jerzy Berlik, wicestarosta gnieźnieński oraz Marcin Makohoński, dyrektor Wydziału Kultury, Sportu, Turystyki i Promocji Starostwa Powiatowego w Gnieźnie. Przedstawiciel Zarządu Powiatu najlepszym tego dnia kucharzom wręczył również ufundowane przez Starostwo Powiatowe grawertony.
Kulinarna rywalizacja uczniów z wielkopolski w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 cieszy siÄ™ od lat niesÅ‚abnÄ…cym zainteresowaniem. - Dzisiejsze spotkanie po raz kolejny pokazaÅ‚o jak ważna jest kontynuacja tej ciekawej formy współzawodnictwa – mówi Jerzy Berlik, wicestarosta gnieźnieÅ„ski. - DziÄ™ki udziaÅ‚owi w konkursie uczniowie z caÅ‚ej wielkopolski majÄ… szansÄ™ nie tylko sprawdzić swoje umiejÄ™tnoÅ›ci kulinarne, ale i wymieniać doÅ›wiadczenia oraz rozwijać warsztat pracy – dodaje J. Berlik.
Umiejętności wszystkich uczestników konkursu stały na bardzo wysokim poziomie. Być może w przyszłości ich potrawy zagoszczą w menu najlepszych restauracji, czego serdecznie życzymy.