BIPPiątek, 17.8.2018

Kulinarne cuda w ZSP 4

Kulinarne cuda w ZSP 4
Zwycięstwo w kulinarnej rywalizacji odniosła gnieźnieńska drużyna z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4, która najlepiej przyrządziła konkursową potrawę - indyka na spaghetti warzywnym z puree ziemniaczanym i sosem.

Laureatom i wszystkim zawodnikom biorącym udział w zmaganiach pogratulowali Jerzy Berlik, wicestarosta gnieźnieński oraz Marcin Makohoński, dyrektor Wydziału Kultury, Sportu, Turystyki i Promocji Starostwa Powiatowego w Gnieźnie. Przedstawiciel Zarządu Powiatu najlepszym tego dnia kucharzom wręczył również ufundowane przez Starostwo Powiatowe grawertony.

Kulinarna rywalizacja uczniów z wielkopolski w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 cieszy się od lat niesłabnącym zainteresowaniem. - Dzisiejsze spotkanie po raz kolejny pokazało jak ważna jest kontynuacja tej ciekawej formy współzawodnictwa – mówi Jerzy Berlik, wicestarosta gnieźnieński. - Dzięki udziałowi w konkursie uczniowie z całej wielkopolski mają szansę nie tylko sprawdzić swoje umiejętności kulinarne, ale i wymieniać doświadczenia oraz rozwijać warsztat pracy – dodaje J. Berlik.

Umiejętności wszystkich uczestników konkursu stały na bardzo wysokim poziomie. Być może w przyszłości ich potrawy zagoszczą w menu najlepszych restauracji, czego serdecznie życzymy.




drukuj:
udostępnij:
Projekty realizowane przez powiat

Projekty realizowane przez powiat

 

 
reklama aplikacji mobilnej
Rejestracja rezerwacji pojazdów
Projekt współfinansowany

Projekt Wdrożenie zaawansowanych e-usług dla klientów Starostwa Powiatowego w Gnieźnie oraz jednostek podległych współfinansowany ze środków
Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014 – 2020 w ramach konkursu Rozwój elektronicznych usług publicznych